Stichting Wielercriterium Steenbergen 
 
Grote Prijs Steenbergen junioren en nieuwelingen zondag 4 juni 2023

Gravelparty 2023


Een impressie van de  Graveltocht 2023


Vorig jaar hebben we de eerste graveltocht van Steenbergen georganiseerd, met ruim 200 deelnemers konden we spreken over een succes. Is alles goed verlopen? Nee dat zeker niet we hebben gelukkig hele goede feedback teruggekregen van de deelnemers waardoor we diverse wijzigingen hebben doorgevoerd. Ook de (meeste) grondeigenaren zijn op de hoogte gesteld  van onze routes

We nodigen daarom iedere fietsliefhebber uit voor de tweede graveltocht en niet zomaar één dit jaar wordt het een gravelparty! De combinatie van aangename tempraturen in oktober en het verassende West-Brabantse landschap is een ideale mix om te genieten. Dit beide laten we terugkomen in onze routes en de start/finish locatie. Kun je ook zonder gravelbike deelnemen? Uiteraard ook op de mountainbike, sportieve ‘gewone’ fiets en zelf met een racefiets met bredere banden ben je van harte welkom. Plezier staat bovenop, het is geen wedstrijd

Schrijf je snel in, we gaan voor kwaliteit boven kwantiteit en hanteren maximaal 400 deelnemers
Onderstaand lees je meer over de gravelparty op 14 oktober aanstaande.

Van de reguliere paden
Als sinds jaar en dag is West-Brabant een populaire plaats voor fietsers, diverse coureurs van naam hebben hier de basis gelegd voor een mooie carrière. Duizenden wielrenners rijden ieder weekend met de toerclubs over de mooie en veelal rustig wegen. Met de Brabantse wal, en de aansluiting op Rucphense en Kalmthoutse heide biedt de omgeving ook aan mountainbikers (en andere buitensporters) een geweldige ‘speeltuin’. Wil je een keer lekker doortrappen en strijden tegen de wind, dan is snel de oversteek gemaakt naar Zeeland of het kleigebied boven de Steenbergse Vliet.
Met de routes van de gravelparty laten we de deelnemers ervaren hoe mooi onze streek is, we laten bewust veel bekende paden achter ons liggen en hebben het aantal bospaden geminimaliseerd. Dit alles zorgt er nog altijd voor dat iedere route tenminste 50% onverhard is. 

Kortom laat je meenemen op een reis voor het West-Brabantse (stukje Zeeuws) landschap en ervaar dat er naast de bekende/populaire wegen er nog voldoende te ontdekken is.

 

UITDAGENDE ROUTES
We beiden routes van 50, 70 en 110 km. Deze zijn met zorg uitgestippeld en besproken met de grondeigenaren die te waren traceren. De routes worden aan de deelnemers van GPX file aangeboden en niet uitgepijld!

UITSTEKENDE VERZORGING
Je wordt ook dit jaar weer hartelijk ontvangen door de organisatie en kunt voordat je op de fiets stapt genieten van koffie en een koek.
Uit de feedback hebben we teruggekregen dat de bevoorrading overweldigend was, daar hebben we dus minimaal aan gewijzigd. Deelnemers kunnen hun tocht volbrengen met sportvoeding, koeken, repen en snoepjes.

HEERLIJK SLOT
Eet niet te veel onderweg, na afloop gaan we los op de party. We zorgen voor een gezellige aankleding en muziek. Deelnemers worden getrakteerd op lekker eten en bier (uiteraard is er ook koffie, thee en frisdrank). We faciliteren de mogelijkheid om in een gezellige omgeving de fietsroute, het wielerseizoen en de wereldproblemen te evalueren.

FIETSENSTALLING
Bij start en finish hebben we een speciale en overzichtelijke plek ingericht die dient als fietsenstalling. Deze is permanent bewaakt , zo hoef je je geen zorgen te maken om je fiets wanneer je nog even zit na te genieten.

VEILIGHEID
Een ongeluk zit in een klein hoekje, helaas hebben we dit ook vorig jaar ervaren. Er zijn deze dag een tiental vrijwilligers op de been om alles goed en veilig te laten verlopen, zo is er technische en medische ondersteuning.

VERZORGING
We hebben gedacht aan de verzorging van de innerlijke mens maar dit jaar ook aan de buitenzijde en fiets. We zijn nog in overleg voor een douchegelegenheid maar de afspuitplaats is geregeld.

Zelf samenstellen
Heb je deze dag weinig tijd maar wil je wel fietsen, fietsen zonder al dat gedoe, liever met je vuile fietskleding in de auto, geen probleem! Op de inschrijfpagina kun je zelf je deelnamepakket samenstellen. In basis kun je genieten van mooie routes, mooi landschap en goede verzorging onderweg.

Afterparty
De start/finish locatie leent zich voor een mooi feest, dit ervaren de bewoners van Welberg al jaren en ook dit jaar willen we onze deelnemers hierop trakteren. We bieden de deelnemers de gelegenheid om na afloop van de tocht na te genieten met vrienden, familie en andere deelnemers dit onder het genot van lekker eten en drinken, In het deelnemerspakket treft u hiervoor consumptiebonnen. Tegen bijbetaling is er meer dan genoeg ook voor deelnemers die zich later aanmelden.

Neem regelmatig een kijkje op deze site om de laatste ontwikkelingen rondom de party te volgen, regelmatig zullen we een tipje van de sluier oplichten. Wij faciliteren de gezelligheid die vooral door de deelnemers gemaakt zal moeten worden.

Route 50 Km
De route van 50 km is ten opzichte van vorig jaar niet veranderd, de deelnemers worden meegenomen langs mooie plekken van de gemeente Steenbergen waarbij een groot gedeelte door het ‘land van Merijntje Gijzen’ gaan. Kortom laat je verrassen door de rust, ruimte en prachtig natuur.

Route 70 Km
De 70 Km Route volgt grotendeels die van 50 km maar maken halverwege een uitstapje naar het Zeeuwse land. Hier treffen de deelnemers alvast een voorproefje van de graveltocht Tholen georganiseerd door onze vrienden van Stichting Fietsen op Tholen. Laat je in het Zeeuwse landschap verrassen door de vele onverharde wegen en mooie vergezichten. De slotkilometers volgt weer het parcours van de 50 km.

Route 110 km
Trots zijn we op de volledig nieuwe route van 110 km door het West-Brabantse landschap. Hierbij hebben we verrassende gravel- en onverharde paden aan de route toegevoegd en hebben we het aantal kilometers over bospaden geminimaliseerd. Tijdens deze schitterende route nemen we de deelnemers mee richting de gemeente Roosendaal om vanaf daar een klein uitstapje richting België te maken. Vervolgens komen we langs Wouwse Plantage het land weer in om koers te zetten richting Steenbergen. Met zicht op Steenbergen gaat de route ook dor het land van Merijntje Gijzen om uiteindelijk de mooie lange gravelstroken van onze gemeente in de finale te beslechten.


Alle route zijn voor tenminste 50% onverhard. De paden zijn geschikt voor gravelbikes, mountainbikes, racefietsen (met banden > 35 mm) en sportfietsen. De routes worden gereden op .gpx bestand en zijn niet uitgepijld.

Gravelcode

De organisatie heeft zich geconformeerd aan de gravelcode (gravelcode.nl)
We dragen die ook uit naar de deelnemers en omwonenden. Je maakt deel uit van het verkeer en bevindt je in een prachtige omgeving waar ook andere natuurliefhebbers gebruik van maken. Ben daarom een beetje lief voor elkaar en laat geen rotzooi achter.


Bereikbaarheid

Start en finish zijn gelegen bij partycentrum Duiventoren, Hoogstraat 15 te Welberg. De parkeergelegenheid hier is beperkt maar in de directie nabijheid zijn carpoolstroken, en grotere parkeerplaatsen beschikbaar.
Gelieve de parkeerplaats van de voetbalvereniging SC Welberg vrijhouden.


Inschrijving
We verzoeken een ieder om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de voorinschrijving. https://inschrijven.nl/form/2023101451340-nl

Daginschrijving is beperkt mogelijk omdat we een maximaal aantal deelnemers van 400 hanteren. Check regelmatig de website of er nog startgelegenheid beschikbaar is.https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.PhotoGrid/images/thumbnail-grid.svg
Enkele dagen voor de gravelparty ontvangen de voorinschrijvingen de actuele informatie en de routes via .gpx bestand (de routes zijn niet uitgepijld)

Starttijden
Er kan gestart worden tussen 8 en 10 uur, dit vanaf partycentrum Duiventoren in Welberg. De inschrijving is geopend vanaf 7:30 waar u ontvangen wordt met koffie en een lokale lekkernij.

De graveltocht wordt mogelijk gemaakt door 

  • Schermafbeelding 2022-10-10 194744
  • Schermafbeelding 2022-10-10 194650
  • Schermafbeelding 2022-10-10 195829
  • Schermafbeelding 2022-10-10 194210
  • Schermafbeelding 2022-10-10 194448
  • Schermafbeelding 2022-10-10 194053
  • download
  • logos-website-regiobank 
 
 
 
E-mailen
Info