Stichting Wielercriterium Steenbergen 
 

Zondag 31 oktober

3e wedstrijd Topcompetitie Junioren vrouwen en Junioren jongens         

Jeugdwedstrijden categorie 5,6 en 7

 


Welkom op onze website! 

Beste wielerliefhebbers,

2020 was het eerste jaar in de 77 jarige geschiedenis van Stichting Wielercriterium Steenbergen dat er geen wielerwedstrijden werden georganiseerd in Steenbergen. Hoewel de voorbereidingen reeds waren gestart in het najaar van 2019, moesten we noodgedwongen de geplande wedstrijden in de topcompetitie junioren jongens en junioren vrouwen annuleren. Ook onze jaarlijkse Dikke Banden Race voor de Steenbergse basisscholen kon helaas geen doorgang vinden.

Reden, zoals U allen bekend zal zijn, het coronavirus.

In het najaar van 2020 hebben wij vol goede moed onze voorbereidingen weer opgestart voor 2021.De omstandigheden waren destijds hoopgevend en we kozen evenals vorig jaar voor wedstrijden in de topcompetitie junioren jongens, junioren vrouwen en de jeugdcategorieën 5,6 en 7. De beoogde datum werd 11 april 2021. De veranderende omstandigheden noopte ons echter de wedstrijden te annuleren, of te verplaatsen. Onze keuze viel, in overleg met de KNWU, op 31 oktober 2021. Zodoende zal de sluiting van dit vreemde wielerseizoen gaan plaats vinden in Steenbergen.

Volgend jaar bestaat de gemeente Steenbergen 750 jaar en zal de Vuelta a España in augustus Steenbergen passeren. In het kader  van beide evenementen zal Stichting Wielercriterium Steenbergen diverse extra activiteiten organiseren. Ook de Dikke Banden Race zal in het kader hiervan worden georganiseerd. Tevens zullen onze jaarlijkse wielerwedstrijden in 2022 een extra feestelijk tintje krijgen. U ziet Stichting Wielercriterium Steenbergen zit boordevol plannen.

Laat ons allen hopen dat het coronavirus niet meer opleeft en dat onze inspanningen niet ijdel blijken te zijn.

Op voorhand wil ik in ieder geval graag onze adverteerders, sponsors, vrijwilligers, medewerkers, KNWU, gemeente Steenbergen en verkeerspolitie bedanken die het ons mogelijk maken om ook dit jaar weer mooie wielerwedstrijden te organiseren. De start- en finishlijn zal net als vorig jaar weer worden getrokken in de Kapelaan Kockstraat in Welberg.

Hopelijk nemen de renners en rensters met veel plezier deel aan onze wedstrijden.

Wij verwelkomen u graag in Steenbergen om te genieten van spannende en veilige wielerwedstrijden op zondag 31 oktober 2021.

Met vriendelijke wielergroet,

Jac van Leent

Voorzitter                                                                                                                                                                           Stichting Wielercriterium Steenbergen  

 
 
 
 
E-mailen
Info