Stichting Wielercriterium Steenbergen 
 

Beste bezoeker en sportliefhebber van onze site. 

Na overleg met de KNWU en de verkeerspolitie is gebleken dat het voor ons niet meer mogelijk is om dit jaar de Grote Prijs Steenbergen te organiseren. Tot 1 september worden er sowieso geen wielerwedstrijden gereden en daarna is er geen ruimte meer op de wielerkalender. Het Vuelta wielercafé van vrijdag 7 augustus en diverse activiteiten voor de jeugd tijdens de doorkomst van de Vuelta a España op zondag 16 augustus vinden dit jaar, door de verplaatsing van de Vuelta, geen doorgang helaas.

Spijtig voor diegene die zouden kunnen genieten van onze inspanningen en spijtig voor ons dat onze inspanningen vruchteloos blijven dit jaar. Maar onze gezondheid gaat boven alles.

Wij beginnen in de loop van het laatste kwartaal van dit jaar weer aan de voorbereidingen voor de Grote Prijs Steenbergen van 2021. Ons comité blijft enthousiast en wij zullen alles in het werk stellen om komend jaar een fantastische klassieker en mooie jeugdwedstrijden te organiseren.

Stichting Wielercriterium Steenbergen dankt u hartelijk voor uw interesse in onze wedstrijden en graag verwelkomen wij u volgend jaar bij de 77 e Grote Prijs Steenbergen.

Voor de komende tijd wensen wij U veel gezondheid toe.

Pas goed op uzelf en uw medemens.

Namens Bestuur Stichting Wielercriterium Steenbergen

Jac van Leent , voorzitter.


Welkom op onze website!

Update n.a.v. de Coronacrisis

Gemeente Steenbergen

Het bericht van onze regering op maandag 23 maart , betreffende het verbod

op bijeenkomsten tot 1 juni, kwam hard binnen. Helaas, maar wel duidelijk en noodzakelijk.

Gezondheid heeft ten allertijden prioriteit.


Voor ons als Stichting Wielercriterium Steenbergen impliceert dit dat wij onze

wedstrijden in de Topcompetitie Junioren vrouwen, Junioren Mannen en de

jeugdcategorieën 5, 6 en 7 op 17 mei niet door kunnen laten gaan.


Als stichting hebben wij het besluit genomen om met de KNWU in overleg te gaan

en een mogelijkheid te zoeken om de wedstrijden te verplaatsen naar het najaar. De

KNWU gaat pas in overleg als het wielerseizoen weer opnieuw is opgestart.

 

Niemand weet wanneer dit zal zijn. Als dat tijdstip is aangekomen zullen we een

beslissing maken om onze wedstrijden te verplaatsen, dan wel te annuleren voor 2020.

 

Zodra wij hier zekerheid in hebben, zullen wij alle betrokkenen terstond informeren  en

hopen wij op uw welwillende medewerking.

 

Ons devies aan u allen, houd u aan de maatregelen van de  overheid en …………

Blijf vooral gezond.


Namens het bestuur,

Stichting Wielercriterium Steenbergen,

Jac van Leent, voorzitter.

Johan Bosters, secretaris. 


Vuelta Dikke Banden Race

Ook de Vuelta Dikke Banden Race voor de Steenbergse basisscholen van vrijdag 5 juni is komen te vervallen.


Welkom

Van harte welkom op de site van Stichting Wielercriterium Steenbergen.

In 2018 mocht Stichting Wielercriterium Steenbergen haar 75 jarig bestaan vieren. Dit jubileum werd vorm gegeven middels  een mooie Steenbergse Wieler Drie Daagse. Op vrijdag werd er een prachtige Dikke Banden Race voor de Steenbergse basisscholen verreden met aansluitend het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor ID renners. Gelijktijdig reden de recreanten een goed georganiseerde oriëntatietocht op de fiets. Op zaterdag sloot de Koos Moerenhout Classic aan met hun jaarlijkse toertocht door West-Brabant, Zuid Holland en Zeeland. Op zondag 17 juni 2018 werden wij door de KNWU in de gelegenheid gesteld om het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor de jeugd categorie 1 t/m 7 te organiseren. De organisatie van dit NK is door alle betrokkenen zeer positief ontvangen. Vele duizenden wielerliefhebbers uit heel Nederland hebben mogen genieten van ons mooi Steenbergen. Ook voor 2020 zijn wij door het KNWU in de gelegenheid gesteld om de Topcompetitie voor junioren vrouwen en heren te organiseren.                                                                

Als blijk van waardering mochten wij van Burgemeester van den Belt  “De Heraut” in ontvangst nemen. Hiervoor zijn wij de gemeente dan ook zeer erkentelijk. Stichting Wielercriterium Steenbergen heeft in het verleden de keuze gemaakt om zich voornamelijk te richten op het organiseren van wielerwedstrijden voor de jeugd. Elk jaar wordt er consequent gewerkt volgens een draaiboek, waarin alle werkzaamheden minutieus zijn uitgewerkt. In 2020 zullen de wedstrijden ook weer gericht zijn op de jeugd. Dit jaar niet het traditionele criterium in de binnenstad van Steenbergen, maar een omloop van 6,5 km voor de jeugd categorie 5 - 6 en 7 en een landelijke klassieker voor nieuwelingen (78,6 km) en junioren (108,8 km). De start- en finishlijn zal worden getrokken in de Kapelaan Kockstraat in Welberg. 

Een speciaal woord van dank aan het Team Verkeer Zeeland West-Brabant DROS, die het mogelijk hebben gemaakt om deze wedstrijden te laten plaats vinden. Ook voor de leerlingen van de basisscholen van Steenbergen en omgeving zullen wij op een nader te bepalen datum weer een Dikke Bandenrace organiseren om de jeugd in contact te brengen met de wielersport. Op voorhand wil graag onze adverteerders, sponsoren, vrijwilligers en medewerkers bedanken die het ons mogelijk maken om ook dit jaar weer een fantastische wedstrijden te organiseren


Jac van Leent, Voorzitter SWS.
  

 
 
 
 
E-mailen
Info