Stichting Wielercriterium Steenbergen 
 

Topcompetitie KNWU 2021

 

Topcompetitie Junioren jongens en vrouwen in Steenbergen 

op 11 april 2021!

Als Stichting Wielercriterium Steenbergen hebben wij 75 jaar een criterium georganiseerd, met als hoogtepunt een fantastisch Nederlands Kampioenschap voor de jeugd categorie 1 tot en met  op 17 juni 2018 in het centrum van Steenberen. In 2019 hebben wij onze “geboorte” beleefd van een klassieker voor Nieuwelingen en Junioren in combinatie met de jeugdcategorieën 5,6, en 7 en start/finish op Welberg. Helaas zat het weer ons afgelopen jaar niet mee, maar we mogen terug kijken op mooie wedstrijden die door ons voor het eerst in deze vorm zijn georganiseerd. Gelukkig was er veel belangstelling van nieuwelingen en junioren, die er leuke, sportieve en aantrekkelijke wielerwedstrijden van hebben gemaakt. Ook voor de jeugd categorieën 5, 6 en 7, die hun wedstrijden afwerkten op de plaatselijke omloop van 6,3 kilometer was dit een nieuwe ervaring.

Voor 2021 hebben wij gekozen voor de Topcompetitie Junioren mannen en Junioren vrouwen. Dit is een nieuwe opzet die de KNWU komend jaar voor het eerst op de kalender heeft gezet, in het kader van talent ontwikkeling. Voor de junioren mannen zijn er maar 9 wedstrijden in heel Nederland die meetellen voor dit klassement en voor de junioren vrouwen zelfs slechts 5. Bij deze wedstrijden verwachten wij de beste renners en rensters aan het vertrek te krijgen. Daarnaast kiezen wij, zoals vanouds, voor jeugdwedstrijden (categorie 5-6 en 7). Zij rijden hun ronden op de plaatselijke omloop. Het parcours voor de jeugd hebben we voor 2021 ingekort tot 4 kilometer en zullen de totaal te verrijden afstanden voor deze categorieën worden teruggebracht tot het door de KNWU vastgestelde maximum.

Ook voor de leerlingen van de basisscholen van Steenbergen en omgeving zullen wij op een nader te bepalen datum weer een Dikke Banden race organiseren om de jeugd in contact te brengen met de wielersport. 

Op voorhand wil ik graag onze adverteerders, sponsoren, vrijwilligers, medewerkers, KNWU en Politie bedanken die het ons mogelijk maken om ook dit jaar weer mooie wielerwedstrijden te organiseren. De start- en finishlijn zal net als vorig jaar weer worden getrokken in de Kapelaan Kockstraat in Welberg. 

Graag verwelkomen wij u allen in Steenbergen om te genieten van prachtige wielerwedstrijden. 

Met vriendelijke wielergroet,

Jac van Leent 

Voorzitter Stichting Wielercriterium Steenbergen 

 
 
 
 
E-mailen
Info