Jeugd & Dikke banden Race

14 September 2024
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Stichting wielercriterium Steenbergen organiseert op zaterdagmiddag 14 september weer de jaarlijkse Dikke Banden Race’s voor kinderen vanaf 5 t/m 12 jaar en loopfietsrace voor kinderen van 2, 3 en 4 jaar. Tevens worden die dag jeugdwedstrijden georganiseerd voor rennertjes welke uitkomen in de categorie 1 t/m 4 van de KNWU, zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Het parkoers waarop gereden gaat worden is Grote Kerkstraat (start en finish ter hoogte van de Smidstraat) Kerkplein, Kruispoort, Binnenvest, Oostdam en Markt.

 

Programma

Alle kinderen welke gaan deelnemen aan de Dikke Banden Race/Loopfietsrace worden voorzien van een shirt met rugnummer en ontvangen een medaille, beschikbaar gesteld door Team Visma Academy. De nummers 1 t/m 3 van elke leeftijdsgroep ontvangen een beker, zowel de jongens als de meisjes. Ook krijgen alle kinderen een helmpje aangemeten, eveneens beschikbaar gesteld door Team Visma Academy. 
Deelnemertjes die mogelijk over een eigen helm beschikken worden verzocht hun eigen helm op te zetten.
 
Alle deelnemers moeten zich op zaterdag 14 september een half uur voordat hun wedstrijd begint melden in de permanence bij Het Wapen van Steenbergen, Kaaistraat 12 Steenbergen voor het afhalen van hun shirt en helmpje.
11:40-11:55  inrijden / parcoursverkenning
 
12.00 uur                     Dikke Banden Race    categorie 9/10                      5 ronden

12:10  uur                     Fietsmeting KNWU categorie 1 en 2
 12.25 uur                     Jeugd KNWU categorie 1 en 2                                  7 ronden (6 km)
 
13.10 uur                     Dikke Banden Race    categorie 7/8    sessie 1       4 ronden
13.35 uur                     Dikke Banden Race    categorie 7/8    sessie 2       4 ronden

14:00 uur                     Dikke Banden Race    categorie 5/6    sessie 1       3 ronden
14.25 uur                     Dikke Banden Race    categorie 5/6    sessie 2       3 ronden
 
14:35  uur                    Fietsmeting KNWU categorie 3
14.50 uur                     Jeugd KNWU categorie 3                                           11 ronden (9.7 km)
 
15:45 uur                     Dikke Banden Race    categorie 11/12                     7 ronden

15:45  uur                    Fietsmeting KNWU categorie 4 
16.10 uur                     Jeugd KNWU categorie 4                                        16 ronden (13.5 km)
 
17.10 uur                     loopfietsenrace   categorie  2-4 jaar  sessie1       200 meter: start voor de Gummaruskerk
17.25 uur                     loopfietsenrace   categorie  2-4 jaar  sessie1       200 meter: start voor de Gummaruskerk
 

Aanmelden

VOORAF AANMELDEN VOOR DE DIKKE BANDEN RACE/LOOPFIETSRACE IS NOODZAKELIJK.
 
Dat moet gebeuren door UITERLIJK 8 SEPTEMBER onderstaande gegevens te mailen naar heelsteenbergenfit@outlook.com:
 
Voor en achternaam van het kind.
Geboortedatum van het kind.
jongen/meisje
E-mailadres.
Telefoonnummer.
Straatnaam, huisnummer, postcode en woonplaats.
Schriftelijke toestemming voor deelname van het kind.
Inschrijven
Contact per e-mail

Deelname

 Deelnemers mogen rijden op een gewone fiets, op een mountainbike of op een crossfiets met een minimale bandikte van 28 mm. Racefietsen zijn niet toegestaan, versnellingen zijn wel toegestaan.
Deelnemers aan de loopfietsrace brengen uiteraard hun loopfietsje mee.
 
Wat betreft het programma wordt ervan uitgegaan dat er zowel in de leeftijdscategorie 5/6 jaar als 7/8 jaar 2 sessies moeten worden gereden. Vorig jaar was dat het geval vanwege het grote aantal deelnemers. Mocht het aantal deelnemers veel lager zijn dan vorig jaar dan wordt er mogelijk maar 1 sessie gereden. Afhankelijk van het aantal deelnemers dit jaar zal dat worden besloten
 
Alle kinderen die zich hebben aangemeld zullen daar in de week voorafgaand aan 14 september van in kennis worden gesteld.
 
BASISSCHOOLKINDEREN WORDEN BENADERD DOOR SPORTCOACHES GEMEENTE STEENBERGEN.
 
Alle kinderen welke op de basisschool zitten in de gemeente Steenbergen zijn voor hun vakantie reeds in kennis gesteld van het feit dat er op zaterdag 14 september Dikke Banden wedstrijden worden georganiseerd in het centrum van Steenbergen.
Ook de kinderen in de leeftijd van 2 en 3 jaar welke de kinderdagverblijven bezoeken zijn reeds op de hoogte gesteld. Vanaf week 34, de eerste schoolweek na de schoolvakanties, zullen de scholen worden ingelicht omtrent het volledige programma op 14 september.

KNWU wedstrijden

Naast de Dikke Banden Race’s in de diverse leeftijdscategorieën worden er op 14 september ook wedstrijden georganiseerd voor jeugdrennertjes welke uitkomen in de categorie 1 t/m 4 van de KNWU.
Ook deze wedstrijden worden verreden op het bovengenoemde parcours in het centrum van Steenbergen. Vorig jaar was de deelname voor deze wedstrijden minimaal en moesten daardoor zelfs enkele categorieën worden samengevoegd.
We hopen dat deze keer in alle 4 de categorieën voldoende deelnemers zich zullen aanmelden, zodat er vier volwaardige wedstrijden kunnen worden verreden. Wedstrijden die normaal gesproken altijd voor de nodige spanning en sensatie kunnen zorgen en waar jeugdige rennertjes aan deelnemen die mogelijk aan het begin staan van een mooie carrière.