Over ons

Historie

Stichting Wielercriterium Steenbergen

Stichting Wielercriterium Steenbergen is opgericht in 1943. De Paasronde van Steenbergen is sinds oudsher een begrip voor Steenbergen en verre omtrek. In 2018 bestond SWS 75 jaar.

Het comité bestaat uit 10 enthousiaste leden. Jaarlijks maken wij een keuze welke wedstrijden wij gaan organiseren, om vervolgens in samenwerking met de KNWU mooie en veilige wielerwedstrijden te organiseren.

SWS heeft in 2007 de keuze gemaakt om zich voornamelijk te richten op het organiseren van wielerwedstrijden voor de jeugd, nieuwelingen en junioren . Elk jaar wordt er consequent gewerkt volgens een draaiboek, waarin alle werkzaamheden minutieus zijn uitgewerkt. Ook voor de leerlingen van de basisscholen uit Steenbergen organiseren wij jaarlijks in verschillende thema’s een Dikke Banden race en overige activiteiten om de jeugd in contact te brengen met de wielersport.

In 2018 vierde wij ons 75 jarig bestaan. Dit jubileum werd vorm gegeven middels  een mooie Steenbergse Wieler Drie Daagse. Op vrijdag werd er een prachtige Dikke Banden Race voor de Steenbergse basisscholen verreden met aansluitend het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor ID renners. Gelijktijdig reden de recreanten een goed georganiseerde oriëntatietocht op de fiets.

Op zaterdag sloot de Koos Moerenhout Classic aan met hun jaarlijkse toertocht door West-Brabant, Zuid Holland en Zeeland. Op zondag 17 juni 2018 werden wij door de KNWU in de gelegenheid gesteld om het Nederlands Kampioenschap wielrennen voor de jeugd categorie 1 t/m 7 te organiseren. De organisatie van dit NK is door alle betrokkenen uiterst positief ontvangen. Vele duizenden wielerliefhebbers uit heel Nederland hebben mogen genieten van ons mooie Steenbergen. Als blijk van waardering mochten wij van Burgemeester van den Belt  “De Heraut”, een onderscheiding voor een uitzonderlijke prestatie in de gemeente Steenbergen, in ontvangst nemen. Hiervoor zijn wij de gemeente dan ook zeer erkentelijk

Vanaf 2019 organiseren wij een klassieker in de topcompetitie voor junioren vrouwen en heren, gecombineerd met jeugdwedstrijden in de categorieën 5, 6 en 7.                                                                

Als comité vinden wij het belangrijk om in de aanloop naar een door ons te organiseren evenement diverse acties te ontplooien om een goed financieel fundament neer te leggen en zodoende minder afhankelijk te zijn van sponsorinkomsten. Ook tijdens de evenementen zal er een grote mate van zelfwerkzaamheid plaatsvinden middels talloze vrijwilligers om de kosten beheersbaar te houden. Een prettige bijkomstigheid hiervan is dat de binding van het publiek met de evenementen wordt vergroot en dat er een publicitair voortraject ontstaat bij de plaatselijke en regionale bevolking.

Jac van Leent,

Voorzitter SWS.   

DSC_0039-min

Wie is wie?

Comitéleden

Jac van Leent

Voorzitter

Johan Bosters

Secretaris, koersdirecteur

Wim Nieuwkerk

Penningmeester, commissie wedstijd

Hans de Groen

Vrijwilligerscoördinator

John Rommers

Bestuurslid

Kees van Vugt

Bestuurslid

Wim de Kock

Bestuurslid

Siem

Aspirant lid

René Sohier

Bestuurslid

Gianni Pavone

Wedstrijdsecretaris

Sponsoren 2024