Stichting Wielercriterium Steenbergen 
 

Over ons

Stichting Wielercriterium Steenbergen (SWS)  
 
Stichting Wielercriterium Steenbergen is opgericht in 1943. De Paasronde van Steenbergen is sinds oudsher een begrip voor Steenbergen en verre omtrek. In 2018 bestond SWS 75 jaar.
 
Als comité vinden wij het belangrijk om in de aanloop naar een door ons te organiseren evenement diverse acties te ontplooien om een goed financieel fundament neer te leggen en zodoende minder afhankelijk te zijn van sponsorinkomsten. Ook tijdens de evenementen zal er een grote mate van zelfwerkzaamheid plaatsvinden middels talloze vrijwilligers om de kosten beheersbaar te houden. Een prettige bijkomstigheid hiervan is dat de binding van het publiek met de evenementen wordt vergroot en dat er een publicitair voortraject ontstaat bij de plaatselijke en regionale bevolking.
 
SWS heeft dertien jaar geleden de keuze gemaakt om zich voornamelijk te richten op het organiseren van wielerwedstrijden voor de jeugd. Elk jaar wordt er consequent gewerkt volgens een draaiboek, waarin alle werkzaamheden minutieus zijn uitgewerkt. Ook voor de leerlingen van de basisscholen van Steenbergen en omgeving zullen er op vrijdag voorafgaand aan de activiteiten worden georganiseerd middels een Vuelta Dikke Banden race en overige festiviteiten om de jeugd in contact te brengen met de wielersport.
 
Omdat het comité van mening is dat deze activiteiten zo breed mogelijk moet worden uitgedragen over Steenbergen en omgeving zullen er op diverse dagen meerdere activiteiten worden georganiseerd voor de bevolking. Ook met het winkelhart van Steenbergen zullen wij in overleg gaan over een samenwerking.
 
Jac van Leent, Voorzitter SWS.   

 
 
 
 
E-mailen
Info