Gravelparty Steenbergen

15 September 2024
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Op 15 september is het zo ver, de derde gravelparty in Steenbergen, ditmaal niet op zaterdag maar vanwege het Steenbergse wielerweekend op zondag. Je bent van harte welkom om jezelf te laten verrassen door onze prachtige omgeving op de Brabantse Wal en na afloop met elkaar na te genieten onder het genot van een hapje en een drankje. De afstanden zijn vergelijkbaar met andere jaren, circa 50, 70 en 115 km. de routes zijn weer enigzins aangepast maar de gezelligheid en de uitgebreide bevoorrading is ongewijzigd. Onderstaand tref je meer informatie over dit mooie evenement. We verwelkomen je graag 15 september in Steenbergen, maar let op, schrijf je snel in, we gaan voor kwaliteit boven kwantiteit en hanteren maximaal 400 deelnemers

 

Inschrijven
Contact per e-mail

Van de reguliere paden

Als sinds jaar en dag is West-Brabant een populaire plaats voor fietsers, diverse coureurs van naam hebben hier de basis gelegd voor een mooie carrière. Duizenden wielrenners rijden ieder weekend met de toerclubs over de mooie en veelal rustig wegen. Met de Brabantse wal, en de aansluiting op Rucphense en Kalmthoutse heide biedt de omgeving ook aan mountainbikers (en andere buitensporters) een geweldige ‘speeltuin’. Wil je een keer lekker doortrappen en strijden tegen de wind, dan is snel de oversteek gemaakt naar Zeeland of het kleigebied boven de Steenbergse Vliet.

Met de routes van de gravelparty laten we de deelnemers ervaren hoe mooi onze streek is, we laten bewust veel bekende paden achter ons liggen en hebben het aantal bospaden geminimaliseerd. Dit alles zorgt er nog altijd voor dat iedere route tenminste 50% onverhard is.

Kortom laat je meenemen op een reis voor het West-Brabantse (stukje Zeeuws) landschap en ervaar dat er naast de bekende/populaire wegen er nog voldoende te ontdekken is.

Uitdagende routes

We beiden routes van 50, 70 en 115 km. Deze zijn met zorg uitgestippeld en besproken met de grondeigenaren die te waren traceren. 

Alle route
zijn voor tenminste 50% onverhard. De paden zijn geschikt voor gravelbikes,
mountainbikes, racefietsen (met banden > 35 mm) en sportfietsen. De routes
worden gereden op .gpx bestand en zijn niet uitgepijld.

 

UITSTEKENDE VERZORGING

Je wordt ook dit jaar weer hartelijk ontvangen door de organisatie je ontvangt bij je inschrijving 2 consumptiebonnen, polsbandje als bewijs van deelname en een lekkere koek om de rit goed te beginnen (of te eindigen)

Uit de feedback hebben we teruggekregen dat de bevoorrading overweldigend was, daar hebben we dus minimaal aan gewijzigd. Deelnemers kunnen hun tocht volbrengen met sportvoeding, koeken, repen en snoepjes. 

 

HEERLIJK SLOT

Eet niet te veel onderweg, na afloop gaan we los op de party. We zorgen voor een gezellige aankleding en muziek. Deelnemers worden getrakteerd op lekker eten en bier (uiteraard is er ook koffie, thee en frisdrank). We faciliteren de mogelijkheid om in een gezellige omgeving de fietsroute, het wielerseizoen en de wereldproblemen te evalueren

 

FIETSENSTALLING

Bij start en finish hebben we een speciale en overzichtelijke plek ingericht die dient als fietsenstalling. Deze is permanent bewaakt , zo hoef je je geen zorgen te maken om je fiets wanneer je nog even zit na te genieten.

 

VEILIGHEID

Een ongeluk zit in een klein hoekje, helaas hebben we dit ook vorig jaar ervaren. Er zijn deze dag een tiental vrijwilligers op de been om alles goed en veilig te laten verlopen, zo is er technische en medische ondersteuning.

 

VERZORGING

We reken op prachtige omstandigheden, desondanks is er de mogelijkheid om je fiets schoon te maken.

Heb je deze dag weinig tijd maar wil je wel fietsen, fietsen zonder al dat gedoe, liever met je vuile fietskleding in de auto, geen probleem! Op de inschrijfpagina kun je zelf je deelnamepakket samenstellen. In basis kun je genieten van mooie routes, mooi landschap en goede verzorging onderweg.

Afterparty

De start/finish locatie leent zich voor een mooi feest, dit ervaren de bewoners van Welberg al jaren en ook dit jaar willen we onze deelnemers hierop trakteren. We bieden de deelnemers de gelegenheid om na afloop van de tocht na te genieten met vrienden, familie en andere deelnemers dit onder het genot van lekker eten en drinken, In het deelnemerspakket treft u hiervoor consumptiebonnen.

Tegen bijbetaling is er meer dan genoeg ook voor deelnemers die zich later aanmelden.

 

Neem regelmatig een kijkje op deze site om de laatste ontwikkelingen rondom de party te volgen, regelmatig zullen we een tipje van de sluier oplichten. Wij faciliteren de gezelligheid die vooral door de deelnemers gemaakt zal moeten worden

50 Km

De route van 50 km is ten opzichte van vorig jaar niet veranderd, de deelnemers worden meegenomen langs mooie plekken van de gemeente Steenbergen waarbij een groot gedeelte door het ‘land van Merijntje Gijzen’ gaan. Kortom laat je verrassen door de rust, ruimte en prachtig natuur

70 Km

In tegenstelling tot vorig jaar volgt de 70 km grotendeels de route van de 115 km. Daarbij zullen ze grenzen van onze mooie provincie verkennen, maar niet oversteken. De deelnemers worden getrakteerd op een afwisselend parcours door open landschap en door/langs prachtige bosgebieden

115 Km

Trots zijn we op de volledig nieuwe route van 110 km door het West-Brabantse landschap. Hierbij hebben we verrassende gravel- en onverharde paden aan de route toegevoegd en hebben we het aantal kilometers over bospaden geminimaliseerd. We rijden de route in omgekeerde richting ten opzichte van vorig jaar, waarbij enkele nieuwe stroken aan de route zijn toegevoegd.. Deelnemers vetrekken langs de Noordzijde van Steenbergen om zo richting het land van Merijntje Gijzen te rijden. Vervolgens is zuidwaarts richting de Belgische grens om via de gemeente Roosendaal weer koers te zetten richting Steenbergen. Deze route is voor kilomtervreters waarbij men verbaasd zal zijn door de vele stroken die zich gaan afwisselen en uiteindelijk toch voelbaar in je benen gaan zitten.

Gravelcode

De organisatie heeft zich geconformeerd aan de gravelcode (gravelcode.nl)

We dragen die ook uit naar de deelnemers en omwonenden. Je maakt deel uit van het verkeer en bevindt je in een prachtige omgeving waar ook andere natuurliefhebbers gebruik van maken. Ben daarom een beetje lief voor elkaar en laat geen rotzooi achter.

 

  1. Zej guuiendag als ge volk tegekumt

    Zeg gedag als je iemand tegenkomt. Minder vaart en groet elke ruiter, wandelaar en fietser vriendelijk. Een bedankje kost weinig moeite en levert veel goodwill op.

  2. Tis hier verrèkes skôôn, houw da zo

    Het is hier zó mooi, houd dat zo. Neem afval mee terug naar huis en maak geen lawaai. Laat dieren en andere natuurliefhebbers genieten van de rust.

  3. Blef op ut pejke

    Blijf op het pad en maak geen nieuwe paden. Het kan zijn dat de route in het veld (tijdelijk) afwijkt van de route die je volgt via je GPS-toestel. De borden in het veld zijn leidend. Zo blijft de natuur beschermd.

Bereikbaarheid

Start en finish zijn gelegen bij partycentrum Duiventoren, Hoogstraat 15 te Welberg. De parkeergelegenheid hier is beperkt maar in de directie nabijheid zijn carpoolstroken, en grotere parkeerplaatsen beschikbaar.

 

 

Inschrijving

De inschrijving is geopend ,€35,- voor de gravelparty of € 12,50 wanneer je enkel wil deelnemen. 

Daginschrijving (€14,-) is beperkt mogelijk omdat we een maximaal aantal deelnemers van 400 hanteren. Check regelmatig de website of er nog startgelegenheid beschikbaar is.

Enkele dagen voor de gravelparty ontvangen de voorinschrijvingen de actuele informatie en de routes via .gpx bestand (de routes zijn niet uitgepijld)

 

 

Heb je eenmaal de smaak te pakken, dan volgt er op 5 oktober een herkansing vanuit Tholen. Op het inschrijfformulier is het mogelijk jezelf om jezelf ook voor dit evenement aan te melden en daarbij de te profiteren van inschrijfvoordeel.

 

Sponsoren

Naast onze sponsoren  die onze evenementen het gehele jaar mogelijk maken, een speciale vermelding voor: